مالیات و جرایم آن

جرائم مالیاتی در ایران

جرایم مالیاتی چیست؟

بر اساس قوانین مالیاتی کشور، جرایم مالیاتی مواردی هستند که به دلیل عدم انجام تکالیف مالیاتی و یا انجام تکالیف مالیاتی بعد از مهلت قانونی به مودیان تعلق می گیرند و بر اساس نوع تخلف صورت گرفته، انواع و نرخ های متفاوتی دارند. در زیر به برخی از جرایمی که در قانون مالیات های مستقیم ذکر شده اشاره می شود:

۱جرایم مالیاتی حقوق شامل: عدم ارسال لیست مالیات حقوق و  عدم پرداخت مالیات حقوق در مهلت قانون

۲– جرایم مالیاتی اظهارنامه عملکرد: عدم ارسال اظهارنامه عملکرد در مهلت قانونی و عدم پرداخت مالیات عملکرد در مهلت قانونی

۳– جرایم مالیات تکلیفی: جریمه عدم کسر و یا عدم پرداخت مالیات تکلیفی

و …

جرایم در نظر گرفته شده در قانون مالیاتها  به صورت نقدی می باشند بدین معنی که مبلغ جریمه به اصل مالیات اضافه شده و مودیان باید اصل مالیات و جریمه مالیاتی تعلق گرفته را به سازمان امور مالیاتی پرداخت کنند.

مالیات
مالیات

بخشش جرایم مالیاتی:

با وجود اینکه در قوانین مالیاتی بابت عدم انجام تکالیف قانونی جریمه در نظر گرفته شده است مودیان می توانند در شرایط خاصی از بخشودگی این جرایم استفاده کنند. دو شرط اصلی استفاده از بخشودگی جرایم در فیلم زیر توضیح داده می شود. در پایان یادآوری می کنیم که هر حسابداری باید از قواعد و قوانین مربوط به مالیات ها مطلع بوده و تلاش نماید تا جریمه ای به واحد اقتصادی تعلق نگیرد.

جرائم مالیاتی علاوه بر قانون مالیات های مستقیم در قانون مجازات اسلامی هم تصریح شده است اما پیش از ذکر مصادیق آن باید به تعریف جرم بپرازیم؛ که در ماده ۲ قانون مجازات اسلامی جرم بدین ترتیب تعریف شه است.هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است.لازم به ذکر است جرایم مالیاتی هم به صورت فعل و هم به صورت ترک فعل قابل تحقق هستند.

tax tabriz
tax tabriz

جرائم مالیاتی بر اساس قانون مالیات های مستقیم:

جرائم مالیاتی ذکر شده در ماده ۲۷۴:

۱ـ تنظیم دفاتر، اسناد و مدارک خلاف واقع و استناد به آن
۲ـ اختفای فعالیت اقتصادی و کتمان درآمد حاصل از آن
۳ـ ممانعت از دسترسی مأموران مالیاتی به اطلاعات مالیاتی و اقتصادی خود یا اشخاص ثالث در اجرای ماده(۱۸۱) این قانون و امتناع از انجام تکالیف قانونی مبنی بر ارسال اطلاعات مالی موضوع مواد(۱۶۹) و (۱۶۹ مکرر) به سازمان امور مالیاتی کشور و وارد کردن زیان به دولت با این اقدام
۴ـ عدم انجام تکالیف قانونی مربوط به مالیات های مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده در رابطه با وصول یا کسر مالیات مؤدیان دیگر و ایصال آن به سازمان امور مالیاتی در مواعد قانونی تعیین شده
۵ ـ تنظیم معاملات و قراردادهای خود به نام دیگران، یا معاملات و قراردادهای مؤدیان دیگر به نام خود برخلاف واقع
۶ ـ خودداری از انجام تکالیف قانونی درخصوص تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی حاوی اطلاعات درآمدی و هزینه ای در سه سال متوالی
۷ـ استفاده از کارت بازرگانی اشخاص دیگر به منظور فرار مالیاتی
تبصره۱ـ اعمال این مجازات نافی اعمال محرومیت های مندرج در قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد مصوب ۰۷/۰۸/۱۳۹۰ مجمع تشخیص مصلحت نظام نیست.
تبصره۲ـ اعلام جرائم و اقامه دعوی علیه مرتکبان جرائم مزبور نزد مراجع قضائی از طریق دادستانی انتظامی مالیاتی و سایر مراجع قانونی صورت می پذیرد.

از جمله دیگر فعالیت های نوین تراز:

حسابرسی

مشاور مالیاتی

آموزش حسابداری

 

© 2016 موسسه حسابداری نوین تراز تبریز | خدمات حسابداری و حسابرسی

logo-footer

باما در تماس باشید :               

حسابداری تبریز|آموزش حسابداری|حسابرسی تبریز|نرم افزارحسابداری|موسسه حسابداری نوین تراز