امروزه اکثر شرکت ها در تلاش هستند تا از طریق مدیریت صحیح بر امور مالی شرکت به ماموریت های خویش دست یابند. شرکت ها جهت پیشبرد ماموریت خود به بهترین نحو و با کم ترین هزینه تحت فشارهای عدیده قرار دارند. این امر چالش های زیادی برای مدیران و کارکنان شرکت ها ایجاد می کند. مدیران باید مهارت های اساسی مدیریت و تجزیه و تحلیل مالی را جهت مقابله با چالش های پیش رو به کار گیرند.
ناتوانی در حفظ جریان نقدی مطلوب می تواند منجر به ورشکستگی یک شرکت شود. فقدان کنترل دقیق جریان نقدی، سرمایه گذاری وجوه، استقراض وام و وصول مطالبات از فعالیت های سودآوری کاسته و ممکن است شرکت را از پرداخت دیون ناتوان کند. شرکت ها بدون جریان نقدی صحیح توانایی پرداخت صورتحساب های بدهی خویش را ندارند و در این شرایط ممکن است موقعیت اعتباری شرکت تنزل یابد.
در برخی مواقع نیز شرایط به گونه ای است که اگر عرضه کنندگان کالا نتوانند با استفاده از افزایش قیمت ها از عهده هزینه های زیاد مربوط به فروش کالا و خدمات به مشتری برآیند، حاشیه سود شرکت کاهش می یابد. به هر حال، گرچه اعطای اعتبار به مشتریان پرخطر می تواند منجر به زیان ناشی از بدهی های بلاوصول شود، اما سیاست اعتباری محافظه کارانه نیز باعث زیان فعالیت های جدید و قدیمی خواهد شد.
عدم گردش سریع موجودی کالا نیز باعث افزایش هزینه های نگهداری و نابابی کالاها می شود.
مدیریت باید تلاش کند تا وجوه سرمایه گذاری شده در موجودی کالا به بازدهی بالاتر سرمایه گذاری منتج شود. به عبارت دیگر، عدم کفایت ذخیره موجودی کالا در انبار باعث زیان در فروش می شود و ممکن است باعث شود تا مشتریان به خرید کالاهای سایر عرضه کنندگان تمایل پیدا کنند. عدم کنترل هزینه های سفارش و نگهداری تاثیر منفی بر سودآوری شرکت خواهد گذاشت.
برنامه کنترل داخلی ضعیف باعث سرقت موجودی کالا از انبار می شود و ثبت های اشتباه و محاسبات غلط باعث مشخص نشدن میزان موجودی کالای واقعی خواهد شد. اگر برنامه های تولید و عرضه کالا به طور منظم دنبال نشود ممکن است تجهیزات بدون استفاده قرار بگیرند و مانده موجودی کالا دچار نوسان شود. نتیجه حاصل از آن فاصله گرفتن شرکت از وضعیت نرمال و زیان ناشی از فروش است.
زمانی که هزینه های مرتبط با حجم تولید زیاد هستند زیان های یک شرکت ممکن است افزایش یابد. در این شرایط کنترل هزینه ممکن است ضرورت داشته باشد. افزایش هزینه ها ممکن است به علت ضعف آمیخته فروش در خط تولید و خدمات باشد. واحدهای غیر سودآور درآمد و منابع یک شرکت را از بین می برند. زیان ها و حتی یک قرارداد نامناسب می تواند اثر مخربی بر سودآوری شرکت داشته باشد.
اصلاح یا تغییر یک خط تولید نباید هرگز باعث بروز پیامدهای منفی بر کمیت، کیفیت یا سودآوری محصول داشته باشد.
اگر شرکتی به اندازه کافی دارایی های نقد نگهداری نکند، نمی تواند بدهی هایش را به موقع پرداخت کند. این روند ممکن است شرکت را در پرداخت دیون ناتوان ساخته و به ورشکستگی سوق دهد. اگر بدهی های یک شرکت بیش از دارایی هایش باشد، در موقعیت مالی بسیار متزلزلی قرار خواهد گرفت و رتبه بندی اعتباری شرکت تنزل خواهد یافت.
در نتیجه شرکت در تامین نقدینگی آتی با مشکل مواجه شده و هزینه های مالی تامین آن افزایش می یابد. از سوی دیگر قیمت سهام و اوراق قرضه کاهش یافته و محدودیت های تامین وام تشدید می شود. در این شرایط، اعطای اعتبار از سوی فروشندگان و عرضه کنندگان مواد اولیه سخت و دشوار خواهد بود.
اگر شرکت از دارایی ها به صورت کارا استفاده نکند، آنگاه حاشیه فروش کاهش می یابد و خطر نابابی کالا افزایش خواهد یافت.
هنگامی که بازده دارایی های سرمایه گذاری شده کاهش یابد، سیر قهقرایی شرکت شروع خواهد شد. ضمن این که دارایی های با ریسک بالا نمی توانند جهت ایجاد وجه نقد کافی به سهولت به فروش رسند.
شرکت ها باید در هر شرایطی هزینه های اضافی را کنترل کنند. این هزینه ها ممکن است باعث کاهش سودآوری و یا زیان شرکت شوند. برنامه های کنترل هزینه باید جهت افزایش کارآیی شرکت اجرا شوند.
شرکت ها ممکن است با مشکلات مالی عدیده ای مواجه شوند که تاثیرات منفی زیادی بر قیمت بازار سهام و اوراق بهادار شرکت می گذارد. در این شرایط، درجه اعتباری یک شرکت ممکن است تنزل یابد و نتواند با شرایط و نرخ های معقولی تامین مالی کند. ناتوانی در انتشار اوراق بهادار و دریافت وام، شرکت را در تامین وجوه مورد نیاز برای فعالیت های عملیاتی دچار مشکل می کند. کتاب شناسایی و حل مشکلات مالی در شرکت ها با پوشش تمام جوانب مدیریت مالی به گونه ای طراحی شده است تا به مدیران در جلوگیری، شناسایی و حل مشکلات مالی کمک کند. در هر موردی تاثیرات احتمالی ناشی از عدم حل مشکلات – این که چگونه مشکل در یک بخش می تواند عملیات سایر حوزه ها را مختل کند – مورد بررسی قرار می گیرد.
این کتاب با الهام از کتاب های کاربردی، راهنمای کاربردی مفیدی برای حسابداران، مدیران بازاریابی، مدیران و کارشناسان مالی، مدیران اعتبار، کارآفرینان و به طور کلی برای تمام کارشناسانی که در دستیابی به اهداف شرکت مسوولیتی بر عهده دارند، نگارش شده است. به کارگیری آسان روش های مطرح شده مشکلات مالی یکی از بهترین محاسن این کتاب محسوب می شود.
حل مشکلات مالی شرکت ها مستلزم استفاده از روش ها، چارچوب ها و داده های مناسب است. مشکلات مالی خود می توانند از چندین عامل به هم پیوسته ناشی شوند. در بسیاری از موارد، موقعیت خاص یک شرکت روش های منحصر به فردی را می طلبد. یعنی این که حل موثر مشکلات شرکت ها به چیزی بیش از ابزارهای مالی، همچون به کارگیری سایر مهارت های رفتاری مدیریت نیاز دارد. این گفتار، آشنایی با مفاهیم مدیریت مالی و به کارگیری آن ها در حل مشکلات مالی تاثیر بسزایی در استمرار و رشد فعالیت های شرکت ها ایفا می کند. تجزیه و تحلیل و حل مشکلات مالی نیز مستلزم بررسی دقیق منابع و نیازهای یک شرکت خاص است. این کتاب تمامی مشکلات مالی شرکت ها را به صورت گام به گام و به شکل عنوان مشکل، مشخصه های بروز مشکل، عوامل ایجاد مشکل، تجزیه و تحلیل مشکل، روش های حل مشکل، روش های جلوگیری از بروز مشکل و اثرات ناشی از عدم حل مشکل در قالب بیش از ۱۰۰ مشکل بررسی می کند.

© 2016 موسسه حسابداری نوین تراز تبریز | خدمات حسابداری و حسابرسی

logo-footer

باما در تماس باشید :               

حسابداری تبریز|آموزش حسابداری|حسابرسی تبریز|نرم افزارحسابداری|موسسه حسابداری نوین تراز